Biodermal littekencrème

Ouder worden zonder littekens is maar weinigen van ons gegeven. Gedurende ons leven lopen we de nodige krasjes, schrammen en deuken op: geestelijk, maar ook lichamelijk. Sommige van deze kwetsuren leveren littekens op, die nog lange tijd na het voorval zichtbaar kunnen blijven. Uiteraard vinden veel mensen het vervelend om steeds met hun kleine of grotere litteken(s) te worden geconfronteerd. Het gebruik van Biodermal littekencrème kan dan een uitkomst bieden. Dankzij de creme wordt de zichtbaarheid van zowel verse als oudere littekens verminderd. Deze crème ondersteunt het natuurlijk herstellende vermogen van de huid, zodat de huid geholpen wordt met de uitvoer van herstelwerkzaamheden. Maar dat is nog niet alles.

Bij littekens tref je ook vaak verhard weefsel aan. Dit komt door een opeenstapeling van bindweefsel, door de huid gevormd om de wond(en) te sluiten en de huidranden te overbruggen. Aangezien bindweefsel een andere samenstelling heeft dan reguliere huid, blijft de overgang zicht- en voelbaar. Biodermal littekencrème zorgt ervoor dat de bloedcirculatie van de huid wordt gestimuleerd, zodat verhard weefsel sneller en beter wordt afgevoerd. Dit proces kan je een handje helpen door na of tijdens het aanbrengen van de crème zacht knijpende bewegingen te maken rond het getroffen gebied. Deze bewegingen geven de bloedcirculatie een extra boost, zodat de crème nog beter haar werk kan doen.

Regelmaat helpt!
Je brengt Biodermal littekencrème aan op een schone, droge huid. Let erop dat je dit alleen mag doen wanneer de wond volledig gesloten is! Ook het korstje moet bij voorkeur al volledig verdwenen zijn. Is dit het geval, begin dan het liefst zo spoedig mogelijk met het aanbrengen van de crème. Regelmaat is hierbij het devies; geadviseerd wordt om tweemaal per dag te smeren. De crème zorgt namelijk voor een beschermend laagje op de huid, zodat de huid in alle rust kan herstellen.


Nuttig hulpmiddel!

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen hoeft een litteken niet het einde van je uiterlijke schoonheid te betekenen. Met een goede verzorging van de huid, kan je de huid helpen bij het herstel. De kans dat een huidbeschadiging een definitief litteken wordt kan je dus drastisch verkleinen. Biodermal littekencrème helpt je op een effectieve wijze bij deze vorm van huidverzorging. Wanneer je de beschadigde huid niet extra verzorgt, is de kans groot dat je de rest van je leven zit "opgescheept" met een ontsierend litteken. Vind je een litteken niet onmiddellijk storend dan kan je er natuurlijk ook gewoon voor kiezen om de huidbeschadiging "te accepteren". Een klein littekentje maakt je natuurlijk niet meteen lelijk!