Biodermal littekencrème

Laten we eerlijk zijn, veel mensen staan kritisch tegenover littekencrème. Dit komt doordat de meeste littekencrèmes heel veel beloven en maar heel weinig waar maken. Zo beloven de meeste littekencrèmes dat ze littekens geheel doen verdwijnen. Als u onze website heeft gelezen dan weet u inmiddels dat dit niet mogelijk is. Geen enkele littekencrème, hoe goed ook, zal ooit een litteken geheel laten verdwijnen. Een goede littekencrème kan er echter wel voor zorgen dat een litteken een stuk minder zichtbaar is. Het litteken verdwijnt dus niet, maar valt wel minder op.

Omdat wij geen valse hoop willen geven, behandelen we uitsluitend littekencrèmes die geen wonderen beloven maar die juist een reëel beeld schetsen van de mogelijke resultaten. We bespreken op deze website dus uitsluitend de eerlijke producten.

Biodermal

De eerste producten die we graag met u bespreken zijn de producten van het Merk Biodermal. Biodermal wordt gemaakt door de producent Omega Pharma. Omega Pharma is een grote speler op het gebied van voorschriftvrij producten voor de gezondheidszorg en heeft haar hoofdkantoor in Belgie. Ze produceren naast Biodermal ook merken zoals Dermalex, Davitamon en Predictor.

Op het gebied van littekencrèmes heeft Biodermal een drietal producten in huis. Als eerste zullen we natuurlijk de Biodermal littekencrème bespreken, maar daarnaast komen ook de PCLE crème en de pigmentcrème aanbod.


Biodermal littekencrème

Biodermal littekencrème is een crème die speciaal ontwikkeld is om de zichtbaarheid van littekens te verminderen. Dit is dus duidelijk al een andere insteek dan al die middeltjes die beloven littekens te verwijderen. Biodermal littekencrème kan worden ingezet voor zowel oude als nieuwe littekens en zorgt door een speciale samenstelling dat het herstellend vermogen van de huid wordt ondersteund. Ook zorgen de ingrediënten er voor dat de huid soepel en zacht blijft. Op de ingrediëntenlijst staan onder andere Vitamine E, Ceratonia extract, glycerine en een complex van oliën en wassen.

Biodermal littekencrème is waarschijnlijk het meest gebruikte middel bij lichte tot middelmatige littekenvorming in Nederland en ontvangt veel positieve reacties van gebruikers.

Biodermal PCLE crème

De Biodermal PCLE crème is niet specifiek gericht op littekens maar is ontwikkeld voor een kwetsbare, gevoelige, onrustige of geïrriteerde huid. Deze kleine huidproblemen ontstaan door de dagelijkse blootstelling aan diverse weersomstandigheden. Biodermal PCLE crème wordt echter door veel mensen ook ingezet om kleine littekentjes te behandelen. Als we een rondje internet doen dan horen we erg veel positieve reacties over dit product. Dit komt waarschijnlijk doordat Biodermal PCLE crème een aantal ingrediënten bevat die ook in de Biodermal littekencrème voor komen, zoals Ceratonia extract en Vitamine E. Biodermal littekencrème bevat daarnaast nog een aantal ingrediënten die er voor zorgen dat de revitaliserende eigenschappen van de huid worden ondersteund.


Biodermal pigmentcrème

Pigmentvlekken zijn een soort van littekens die ontstaan door een te hoge blootstelling aan zonlicht. Voorheen ontstonden pigmentvlekken vaak bij oudere vrouwen maar tegenwoordig kunnen ook jongere vrouwen worden geconfronteerd met pigmentvlekken. Dit komt met name door de verhoogde invloed van zonlicht en eventuele hormoonschommelingen door het gebruik van hormonale anticonceptiemiddelen. Biodermal heeft een speciale littekencrème ontwikkelt om bestaande pigmentvlekken te verminderen en nieuwe pigmentvlekken te voorkomen.

Welke Biodermal moet u gebruiken?

Hoewel de Biodermal PCLE crème veel lovende reacties krijgt van tevreden gebruikers, denken wij dat de Biodermal littekencrème het beste product is bij lichte en gemiddelde littekenvorming. Biodermal littekencrème is hier namelijk speciaal voor ontwikkeld, terwijl dat bij de PCLE crème niet het geval is. De hoeveelheden van de gebruikte ingrediënten zijn afgestemd op twee verschillende huidproblemen. Door uitsluitend de Biodermal PCLE crème te gebruiken bij littekenvorming, loopt u de kans dat de hoeveelheid van de ingrediënten in de PCLE crème niet toereikend zijn. U kunt dus beter op zeker spelen en de Biodermal littekencrème gebruiken.