Wat je moet weten over ogen

ogen

Als we ouder worden, hebben onze ogen minder hulp nodig om er scherp uit te blijven zien. Als je ooit hebt gehad dat je ogen steeds besloegen, dan weet je precies hoe hard je ogen hulp nodig hebben. Het is een bekend feit dat onze ogen gevoeliger zijn voor veroudering op een manier waar de meeste mensen niet bij stilstaan. Als we ouder worden, beginnen de delen van ons lichaam die niet goed werken, te slijten.

Eén van de eerste dingen die met uw ogen gebeurt als u ouder wordt, is dat uw ogen zich anders aanpassen aan het licht. Uw ogen verplaatsen zich van de breedte van uw pupil naar het aanpassen aan licht, diepte en afstand. Deze enkele beweging van uw oogspieren, ook bekend als "perifeer zicht", wordt ook wel "brekingsafwijking" genoemd. Het stelt uw ogen in staat voorwerpen verder van u af te zien dan ze normaal doen, en ook voorwerpen onder een andere hoek te bekijken.

Ogen hebben de neiging deze reflex te vertragen, wat betekent dat u minder tijd hebt om oogcontact te maken wanneer u iets van dichtbij bekijkt. De ogen hebben ook de neiging iets naar opzij te buigen, waardoor de pupil nog verder naar één kant wordt getrokken. Ten slotte kunt u gaan twinkelen naarmate uw ogen ouder worden. Dit komt doordat de bloedvaten onder uw huid kwetsbaarder worden naarmate we ouder worden. Naarmate je ogen ouder worden, kun je meer van je oogleden zien dan van je pupillen, en zul je ook vaker gaan twinkelen.


Wat je moet weten over ogen