Visiecorrectie met contactlenzen

Er zijn vele soorten ziekten die het gezichtsvermogen van de ogen kunnen aantasten. Glaucoom bijvoorbeeld is een aandoening die de oogzenuw beschadigt en tot verlies van gezichtsvermogen leidt; staar is ook de oorzaak van tijdelijke of permanente schade aan de ogen; glaucoom en staar komen vaak samen voor en de een komt vaak eerst voor, wat tot de ander leidt. Een andere ziekte die de ogen kan aantasten is maculadegeneratie, die leidt tot het verlies van het centrale gezichtsvermogen en de meest voorkomende oorzaak van gezichtsverlies is. Een aandoening die strabismus wordt genoemd, wordt veroorzaakt door een asymmetrische draaiing van de ogen. En ten slotte is er behandelbare aangeboren blindheid, een aandoening waarbij een of beide ogen bij de geboorte zijn aangetast, wat leidt tot volledig verlies van gezichtsvermogen.

eyes

Mensen vragen zich soms af of ze twee ogen hebben of slechts één. De medische term voor enkelvoudige lensreflex is myopie, terwijl de term voor dubbele lensreflex hypermetropie is. Als u myopie of hypermetropie hebt, moeten uw ogen om de paar jaar door een optometrist worden getest, zodat de juiste correctie kan worden toegepast. Bijziendheid en verziendheid gaan vaak gepaard met gekruiste ogen, in dat geval kan de optometrist uw ogen ook testen op convergentie-insufficiëntie. Omdat bijziendheid en verziendheid zo vaak samen voorkomen, en omdat ze zulke ernstige zichtproblemen kunnen veroorzaken, is het belangrijk dat mensen met deze aandoeningen een gedetailleerd oogonderzoek ondergaan.

Mensen die lijden aan bijziendheid, verziendheid en astigmatisme kunnen veel baat hebben bij het dragen van contactlenzen, omdat de operatie de meeste problemen met betrekking tot de ogen kan corrigeren. De hoornvliesspieren die het menselijk oog vormen, kunnen bijvoorbeeld vermoeid of geblesseerd raken, waardoor het gezichtsvermogen van de patiënt verslechtert. Omdat het menselijk oog zo is ontworpen dat de oogbol kleiner is dan het hoornvlies, kan het zicht van de patiënt wazig worden als het hoornvlies geïrriteerd raakt. Omdat contactlenzen veel oogproblemen helpen corrigeren, zijn ze erg populair, vooral bij mensen die een correctie van het gezichtsvermogen nodig hebben. Om te bepalen of u al dan niet een goede kandidaat bent voor het dragen van contactlenzen, moet u een afspraak maken met een oogarts om te bepalen of deze procedure geschikt is voor u.


Visiecorrectie met contactlenzen