Verschillende soorten crèmes tegen rimpels

Crème is een olieachtig vloeibaar product dat wordt gemaakt door room met water of melk te mengen en het vervolgens te koelen. Het is een populair vochtinbrengend en huidproduct geworden, dat vaak wordt gebruikt voor antirimpelcrèmes en vochtinbrengende crèmes, omdat het rijk is aan verzachtende stoffen, vetzuren en eiwitten die nodig zijn voor de regeneratie van huidcellen en het opnieuw hydrateren van vocht. De moleculaire structuur van emolliënten maakt het mogelijk vocht in de cellen op te sluiten, waardoor ze zeer absorberend zijn. Crèmes worden in de eerste plaats gemaakt van oliën op crèmebasis die worden gewonnen uit schapenwol, maar kunnen ook worden gemaakt van geitenmelk, koemelk of soja.

creme

Crème wordt vaak gebruikt als een after-sun lotion om de huid te hydrateren. Het vochtgehalte varieert afhankelijk van het percentage crème dat wordt gebruikt, dus sommige crèmes kunnen intens hydraterend zijn, terwijl andere te romig zijn en niet rijk genoeg aan vochtinbrengende bestanddelen. Een goed voorbeeld van een crème die zowel dik als melkachtig kan zijn, is puddingcrème. Puddingcrème is een kunstmatig dikke, romige, witachtige crème die voor alle doeleinden kan worden gebruikt. Het is zowel in de winkel als op internet verkrijgbaar, maar smaakt beter zo uit de koelkast.

Een populair cosmeticamerk dat andere crèmes produceert dan de hierboven beschreven crèmes is Hydrolatone. Hydrolatone is een witte, romige vloeistof die door recensenten soms "Sparkle" wordt genoemd vanwege de gelijkenis met glittertjes. Deze crème bevat voornamelijk flavonoïden, dat zijn carotenoïden (kleurpigmentmoleculen) die in citrusvruchten voorkomen en in verband worden gebracht met een betere doorbloeding, minder ontstekingen en een sterkere collageenproductie. Het bevat ook een aantal flavonoïde polyfenolen, waaronder citrus, linalol, resveratrol en quercetine, die sterke antioxiderende eigenschappen hebben. Reviews van klanten geven aan dat de meeste mensen de geelwitte kleur van Hydrolatones crème niet opmerken totdat ze het op hun huid proberen en merken dat het hun huid bijna als fluweel laat aanvoelen.


Verschillende soorten crèmes tegen rimpels