Verbroken gewoonten waar je nagels last van hebben

Als je nagels voortdurend breken of breken, kan dat een teken zijn van een vitamine- of mineralentekort. U kunt uw vingers ook breken of kraken als gevolg van een droge huidaandoening die bekend staat als Angular Cheilitis. Barstende of splijtende nagels kunnen ook betekenen dat je niet genoeg vitamine D binnenkrijgt, of dat je bijvoorbeeld niet genoeg eiwitten eet. Het niet meer houden van nagellak kan een teken zijn dat de calciumvoorraden in je lichaam uitgeput zijn.

nails

Er zijn een aantal gewoontes die je kunt doorbreken, waardoor je nagels langer gezond, sterk en mooi blijven. Je moet er ook voor zorgen dat je dagelijks voldoende water binnenkrijgt. Dat betekent minstens acht glazen water per dag, maar als je regelmatig sport, moet je ook dagelijks een calciumsupplement nemen om je nagels te versterken en de lengte van je nagels te verkorten. Gezond eten kan helpen, zolang je maar voldoende groenten en eiwitten binnenkrijgt. Nagellak mag dan wel de beste vriend van een vrouw zijn, maar er zijn andere gewoontes die schadelijk kunnen zijn voor je nagels en die je moet doorbreken. Hier zijn er nog een paar:

Het doorbreken van deze gewoontes zal niet alleen je uiterlijk verbeteren, maar het zal ook helpen met je algehele gezondheid. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over je nagels en hoe mensen naar je nagels kijken als je ze niet hebt, en je zult je daardoor ook beter over jezelf gaan voelen. Laat je nagels niet het ding zijn dat je avond verpest. Als je merkt dat je een van deze gewoontes wilt doorbreken, doe dat dan! Je nagels zijn mooi, en ze zijn een essentieel onderdeel van je lichaam. Je zult er veel beter uitzien en je beter voelen als je een beetje moeite doet om ze gezond en sterk te houden.


Verbroken gewoonten waar je nagels last van hebben