Rhinoplastieprocedures en vullers

Rhinoplastie, ook wel neuscorrectie genoemd, is een veel voorkomende plastisch-chirurgische procedure om de neus een nieuwe vorm te geven en te corrigeren. De ingreep kan worden uitgevoerd in een poliklinisch chirurgisch centrum of in een ziekenhuis. Er zijn twee vormen van plastische chirurgie die bij een neuscorrectie worden toegepast: de reconstructieve neuscorrectie, waarbij het functionele aspect van de neus wordt verbeterd, en de esthetische neuscorrectie, waarbij het fysieke uiterlijk van de neus naar wens wordt gewijzigd. Een neuscorrectie wordt uitgevoerd om een abnormale vorm van de neus, vergrote neusgaten, vooruitstekende wangen en andere opvallende onregelmatigheden van de neus te corrigeren. Ze kan ook worden uitgevoerd om gelaatstrekken zoals wangimplantaten, neuskegels, neusbrug en andere structurele problemen te verbeteren. Het kan ook worden gedaan om vervorming van de neustip te voorkomen.

neuscorrectie

Tijdens een neuscorrectie maakt de chirurg incisies op verschillende plaatsen in de neus om overtollige huid en kraakbeen te verwijderen. Het kraakbeen wordt verwijderd om de neus symmetrischer te maken en de incisies worden gesloten met hechtingen. De chirurg zal een collagenase gebruiken om te voorkomen dat de huid na de operatie verslapt. De chirurg zal metalen en plastic strips gebruiken om de kraakbenen in het gebied van de neustip te verankeren.

De meeste plastische chirurgen voeren de neuscorrectie uit in één enkele ingreep. Sommige chirurgen laten patiënten echter kiezen voor een bepaalde procedure om de afwijkingen in hun neus te corrigeren met behulp van verschillende procedures of vulmiddelen. Een snurkende patiënt kan bijvoorbeeld kiezen voor een subnasale vulling om zijn probleem te corrigeren. Alvorens een neuscorrectie operatie uit te voeren, moet een patiënt een specialist raadplegen over de verschillende beschikbare behandelingen en de behandeling kiezen die het meest geschikt is voor zijn of haar geval.


Rhinoplastieprocedures en vullers