Niet-chirurgische neuscorrectie - zijn ze veilig en hoe weet u of ze correct is uitgevoerd?

Niet-chirurgische neuscorrectie werkt meestal door gebruik te maken van verschillende injecteerbare vullers om het volume van specifieke delen van uw neus permanent te vergroten. Omdat uw neus zon belangrijke factor is in de algehele esthetiek van uw gezicht, kunnen zelfs de kleinste veranderingen een enorm verschil maken. Vullers kunnen worden gebruikt voor een correctie van de neuscorrectie (neuschirurgie) en ook voor de correctie van dunner wordende gebieden zoals de neusbrug of de punt van de neus, onder andere. Maar er is nog een belangrijke reden waarom u nooit uw toevlucht moet nemen tot synthetische fillers: het risico op het ontwikkelen van allergische reacties op de fillers.

neuscorrectie

Dit komt omdat van niet-chirurgische neuscorrectievullers is aangetoond dat ze bij veel patiënten allergische reacties veroorzaken. In één onderzoek meldde meer dan de helft van alle patiënten in de steekproef ten minste één of meer tekenen en symptomen van een allergische reactie op één of meer van de gebruikte vullers te ondervinden. Deze incidentie van allergische reacties kwam zo vaak voor dat de auteurs van de studie concludeerden: "De gemelde incidentie van allergische rinitis was groter dan die van alle gemelde rinitis voorafgaand aan de klinische studie." Deze studie kwam tot stand als gevolg van een rechtszaak tegen GlaxoSmithKline (de fabrikant van microgolfproducten) die ertoe leidde dat de FDA hard optrad tegen de praktijk van het gebruik van Micro Wave-apparaten om neusvulprocedures uit te voeren. Dus hoewel deze niet-chirurgische methoden veilig en effectief zijn gebleken voor kleine esthetische neuscorrecties, mag men er nooit uitsluitend op vertrouwen als de enige methode om uw uiterlijk te verbeteren.

Als u overweegt een niet-chirurgische neuscorrectie uit te voeren, is uw beste gok nog steeds het gebruik van goedgekeurde dermale vullers. Dermale vullers zoals Juvederm en Restylane Intra-Laminate zijn goedgekeurd door de FDA. De Food and Drug Administration heeft bepaald dat deze vullers over het algemeen veilig zijn voor gebruik bij neuscorrecties. In feite zijn de meeste van deze niet-chirurgische neuscorrecties uitgevoerd met de goedkeuring van de FDA. Het belangrijkste om te onthouden is dat voordat u besluit om een of meer van deze niet-chirurgische neuscorrecties uit te voeren, u met uw chirurg moet overleggen om er zeker van te zijn dat de procedure veilig wordt uitgevoerd en zonder schade aan uw neuskraakbeen of binnenbekleding te veroorzaken.


Niet-chirurgische neuscorrectie - zijn ze veilig en hoe weet u of ze correct is uitgevoerd?