Neuscorrectie - Uw uiterlijk verbeteren

neuscorrectie

Rhinoplastie, beter bekend als een neuscorrectie, is een chirurgisch plastisch chirurgisch proces voor het veranderen en reconstrueren van de neus om aan iemands specifieke behoeften te voldoen. Er zijn twee categorieën plastische chirurgie die bij een neuscorrectie worden toegepast: esthetische/reconstructieve chirurgie waarbij de vorm en de functies van de neus worden hersteld, en corrigerende chirurgie waarbij het uiterlijk van de neus wordt aangepast aan iemands unieke behoeften. Bij de neuscorrectie worden verschillende structuren, zoals het kraakbeen, het bot en de weke delen van de neus gemanipuleerd en vervormd, zodat de neus er op zijn best uitziet. De neus kan ook worden versmald, gewijzigd of op andere manieren worden aangepast. Wanneer deze wijzigingen worden aangebracht om aan eisen of cosmetische overwegingen te voldoen, wordt gesproken van neuscorrectie.

Voordat er een neuscorrectie-operatie plaatsvindt, wordt er een afdruk van uw neus genomen en geanalyseerd. Dit proces van het nemen van de afdruk wordt een neusafdruk genoemd en het is zeer belangrijk dat de arts de juiste maat van uw neusafdruk, of een goede weergave van uw werkelijke neusvorm, krijgt voordat er met de neuscorrectieprocedures wordt begonnen. Als u eenmaal toestemming hebt om deze ingreep te laten uitvoeren, wordt de operatiedatum voor u vastgelegd en wordt u geadviseerd om ten minste vier weken voor het geplande tijdstip van de ingreep een afspraak met uw chirurg te maken. Dit is om uw arts de gelegenheid te geven de operatie voor te bereiden en een zo goed mogelijk resultaat te bereiken zonder u al te veel stress te bezorgen.

Nadat de eerste goedkeuring is gegeven, zal uw neuscorrectie-operatie beginnen. Tijdens de ingreep zal uw chirurg de structuur van uw neus en de weefsels en het bot eromheen manipuleren, om uw neus een nieuwe vorm te geven en er beter uit te laten zien. De precieze technieken waarmee uw neus wordt veranderd, hangen af van uw unieke omstandigheden. De meeste mensen die een neuscorrectie-operatie laten uitvoeren, bereiken goede resultaten, hoewel sommige mensen een grote verscheidenheid aan bijwerkingen ondervinden. Sommige van deze bijwerkingen zijn pijn, zwelling en gevoelloosheid in het operatiegebied, ademhalingsmoeilijkheden en verhoogde gevoeligheid voor koude lucht.


Neuscorrectie - Uw uiterlijk verbeteren