Na de operatie - Belangrijke tips voor de ogen

ogen

Veel mensen hebben last van een afplatting van hun neus die optreedt als gevolg van ouderdom, roken of gewichtstoename. Als u een van de vele mensen bent die met deze aandoening zijn geboren, is het goede nieuws dat uw arts de neus opnieuw kan vormen met behulp van ooglidchirurgie, of "neuscorrectie". Blauwe plekken ontstaan meestal wanneer verzwakte bloedvaten onder de huid beklemd raken, waardoor een diepblauwe of paarse bult op het gezichtsoppervlak ontstaat. Daarnaast kunnen bij sommige mensen ook zwellingen en ontstekingen rond de ogen optreden.

Weliswaar zijn veel patiënten tevreden met de resultaten van de neuscorrectie, maar er zijn ook enkele bijwerkingen die sommige patiënten als storend ervaren. Omdat de ogen vaak de eerste plaats zijn waar mensen een probleem opmerken, kunnen zwellingen en roodheid een probleem zijn. Dit kan vooral een probleem zijn voor mensen die veel tijd doorbrengen met het bekijken van hun ogen op fotos, televisie kijken of werken achter de computer. Hoewel de meeste mensen die deze ingreep hebben ondergaan, hebben gemerkt dat de blauwe plekken en zwellingen meestal niet erg zijn, zijn er patiënten bij wie de ogen meer dan een beetje rust nodig hebben om zich aan te passen aan hun nieuwe uiterlijk.

Een van de meest voorkomende complicaties van de neuscorrectie is het droge-ogensyndroom. Bij deze complicatie is er een verhoogd risico op droogheid omdat het hoornvliesweefsel niet het vocht krijgt dat het nodig heeft om het weefsel elastisch te houden. Dit kan een vervelend probleem zijn voor mensen die contactlenzen dragen, maar het hoeft over het algemeen geen problemen met het gezichtsvermogen te veroorzaken. Een andere veel voorkomende complicatie is de vorming van een tearaway-plooi, ook wel cataract genoemd, die bij deze ingreep kan optreden. Deze plooi kan lichtschade aan het netvlies veroorzaken als hij niet snel genoeg wordt gecorrigeerd. Als u een van deze symptomen opmerkt, of andere ongemakkelijke symptomen, moet u onmiddellijk contact opnemen met uw chirurg.


Na de operatie - Belangrijke tips voor de ogen