Korte-neuscorrectie

De korte-neuscorrectie is een relatief nieuwe ingreep waarbij de punt van uw neus wordt opgerekt en gecorrigeerd. Deze ingreep vereist een grote mate van zorgvuldigheid, want als zowel het kraakbeen als de huid niet goed worden opgerekt, zal de vorm van uw neus niet in evenwicht zijn. Als de huid te kort is, kan de neus korter worden door overmatige druk of krimpen wanneer hij onder druk staat. De punt van uw neus kan ook korter worden als het weefsel aan de buitenkant van uw neus te kort is. Al deze factoren kunnen leiden tot een verminderde luchtstroom door de neus en uiteindelijk pijn in de neusbrug veroorzaken.

neuscorrectie

Er zijn verschillende redenen om een esthetische neuscorrectie te willen laten uitvoeren. Ten eerste kan het uw algehele uiterlijk helpen verbeteren. Een ander voordeel van deze operatie is dat ook misvormingen als gevolg van uw geboorte, leeftijd of letsel kunnen worden gecorrigeerd.

De beste neuscorrectie omvat zowel het verlengen als het oprekken van zowel de binnen- als de buitenhuid. Veel plastisch chirurgen hebben een speciale chirurgische procedure ontwikkeld waarbij gebruik wordt gemaakt van lasertechnologie. Laser technologie biedt zowel correctie van bot tekortkomingen als gladstrijken van de uitwendige huid envelop. De meeste patiënten die dit type operatie hebben ondergaan, beschrijven hun uiterlijk als "meer een appel dan een peer".


Korte-neuscorrectie