Informatie over je ogen

eyes

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van je ogen? Het lijkt erop dat de ogen een van de eerste dingen zijn die iemand aan je ziet. Natuurlijk is het niet alleen wat mensen aan u opmerken, maar het is ook hoe anderen uw hele uiterlijk zien. Als zodanig spelen de ogen een sleutelrol in hoe u eruit ziet, en hoe mensen uw uiterlijk waarnemen. Daarom is het zo belangrijk om dagelijks aandacht aan uw ogen te besteden!

De menselijke ogen bestaan uit de volgende onderdelen: de oogbol zelf, de oogleden, de iris, de lens, de menselijke spierstructuur die al deze organen ondersteunt, de spieren en de zenuwen die u een volledig bewegingsbereik geven, en ten slotte de piepkleine spiertjes waarmee u uw ogen kunt openen en sluiten. Hoewel u niet naar beelden kunt kijken met uw ogen zonder het licht door een klein stukje hoornvlies (het doorzichtige buitenste deel van het menselijk oog) te laten vallen, bevat ditzelfde weefsel ook kleine bloedvaten die bloed verzamelen en naar de achterkant van uw oog brengen, waar het netvlies wordt gevoed. Op een normale dag vindt het grootste deel van het zicht in uw ogen plaats in uw perifere gezichtsveld. Bij elke beweging van uw ogen bewegen deze bloedvaten en verversen ze het netvlies, zodat uw ogen het zicht kunnen opvangen. Het resterende deel van het zicht in uw ogen vindt plaats in het centrale gezichtsveld.

Twee belangrijke typen gezichtsvermogen bij mensen worden Single Vision en Complex Vision genoemd. Enkelvoudig zien vindt plaats wanneer alles wat u ziet helder is en u in staat bent om fijne details van gezichten en voorwerpen te zien. Complex zicht daarentegen is wanneer u zeer goed kunt zien, maar niet alles scherp is, en u in staat bent om kleine voorwerpen te zien. Het grootste deel van het zicht in deze twee types wordt bereikt met de hulp van bifocale lenzen.


Informatie over je ogen