Littekencrème


Heeft u last van ontsierende littekens? Doe er wat aan!

Drogist.nl Lage Prijzen & Zo Besteld.
Littekens, ontsierend en lelijk. Vrijwel iedereen heeft wel ergens op zijn of haar lichaam een litteken. Hoe het litteken is veroorzaakt is niet belangrijk, de locatie van het litteken echter wel. Zit het litteken op een zichtbare plek dan kan dit zeer veel impact op het dagelijkse leven hebben. Schaamte voor littekens is dan ook bijna vanzelfsprekend.

Hoewel het niet mogelijk is om littekens geheel te verwijderen zijn er gelukkig wel littekencrèmes beschikbaar die de zichtbaarheid van littekens drastisch kunnen verminderen.

Een litteken zal nooit helemaal verdwijnen, maar een litteken hoeft uw leven absoluut niet te ruïneren.

Gebruik een littekencrème om de zichtbaarheid van uw litteken te verminderen!

Littekens verwijderen

We moeten u helaas uit een droom helpen. Littekens verwijderen is onmogelijk. Dit komt namelijk doordat een litteken uit een bindweefsel bestaat met een andere structuur dan uw eigen huid. Indien we dit bindweefsel verwijderen ontstaat er eigenlijk weer een nieuwe wond die weer nieuw bindweefsel zal vormen. Uiteraard heeft dit weer een nieuw litteken tot gevolg.

Ondanks dat bovenstaande werkwijze een nieuw litteken tot gevolg heeft wordt deze nog weleens toegepast. Bij hele erge dikke littekens probeert men namelijk een dunner litteken te creëren die minder zichtbaar is. Maar, dit wordt uitsluitend bij hele erge littekens toegepast (en vergoed). Voor iedereen met een beperkter budget en minder erge littekens zijn er eigenlijk maar twee mogelijkheden om de zichtbaarheid van littekens te verminderen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een microdermabrasie behandeling. Bij een microdermabrasie behandeling wordt met behulp van microkristallen de buitenste huidlaag verwijderd. Hierdoor worden kleine oneffenheden in de huid weggenomen. Heeft u kleine lichte littekens die niet al te dik op de huid liggen dan zal microdermabrasie absoluut een oplossing bieden. Helaas betreft het wel een tijdelijke oplossing want de microdermabrasie behandeling zal met regelmaat herhaald moeten worden om een blijvend effect te creëren. De kosten van een microdermabrasie behandeling lopen als snel in de honderden euro's.

Andere manieren om een litteken te verwijderen

Een tweede manier om littekens te verwijderen is het gebruik van een littekencrème zoals bijvoorbeeld Biodermal littekencrème. Deze littekencrèmes zijn voornamelijk gebaseerd op Vitamine E en een aantal aanvullende ingrediënten zoals Ceratonia extract en diverse oliën.

Een littekencrème helpt de huid te herstellen en soepel te houden. Hierdoor zal het littekenweefsel minder zichtbaar zijn. Een littekencrème zal het litteken dus niet verwijderen, maar biedt wel een uitstekende manier om de zichtbaarheid van littekens te verminderen.

Ons advies

Wij adviseren dan ook om eerst een littekencrème te proberen voordat u kiest voor een microdermabrasie behandeling. De kosten van een littekencrème zijn namelijk vele malen lager. Bij het gebruik van een littekencrème is het belangrijk dat u vooral niet te veel crème op de huid aanbrengt anders kan uw huid gaan irriteren. Breng de littekencreme dun aan op het litteken en masseer het goed in. Door de huidmassage zal de bloedcirculatie toenemen en zal het afvoeren van verhard weefsel vergemakkelijkt worden. Doordat u de littekencrème slechts in kleine hoeveelheden gebruikt zal de crème langdurig meegaan.

Kortom, littekens verwijderen is niet mogelijk. Littekens verwijderen is ook helemaal niet nodig. U kunt littekens namelijk ook minder zichtbaar baken door een littekencrème te gebruiken of een microdermabrasie behandeling te ondergaan. Heeft u een litteken waar u echt vanaf wilt omdat het uw sociale leven enorm negatief beinvloedt dan kunt u het beste een afspraak maken met uw huisarts om het verwijderen van uw litteken te bespreken. Maar ook dan is de kans groot dat uw litteken nooit helemaal verwijderd zal kunnen worden!

Biodermal littekencrème

Biodermal litteken crème
Deonlinedrogist.nl
Vandaag voor 20:30 uur besteld,
morgen al in huis!
25 ml. à € 14,99

Biodermal PCLE crème

Biodermal PCLE crème
100 ml. à € 15,99
Anoniem SMS | Huidschimmel | Copyright © litteken.com 2012 - 2018